Naks houdt muziekkamp en tournee naar Albina en St.Laurent

Suriname krijgt ‘CSI Lab’ voor DNA-sporenonderzoek
maart 16, 2014
Christelijke school krijgt leslokaal gedoneerd door Rotaract en Grassalco
maart 16, 2014
Show all

Naks houdt muziekkamp en tournee naar Albina en St.Laurent

De muziekschool van Naks houdt dit weekeinde haar jaarlijkse muziekstudiekamp en tournee waarbij 50 jonge toonkunststudenten uit Paramaribo drie dagen lang in interactie zullen gaan met andere jongeren uit Albina en St Laurent.

Het kamp wordt dit jaar voor de negende maal gehouden, zegt Liesbeth Perotie, docent op de Naks Muziekschool en één van de initiatiefnemers. Eén van de belangrijke doelen van dit kamp en de tournee is om de deelnemende jongeren cultureel te verrijken.

In voorgaande jaren is steeds gekozen voor het binnenland om het kamp te houden: een bewuste keus, zegt Perotie. Op de muziekschool van Naks wordt voornamelijk Afro- Surinaamse Jazz gedoceerd, maar tijdens het kamp is er ook veel aandacht voor inheemse muziek en theater. Het mogelijk hoogtepunt wordt de trip naar St Laurent op zondag, waar samen met leerlingen van de plaatselijke muziekschool een optreden gehouden zal worden.

Liesbeth Perotie van de Muziekschool Naks over het aanstaande muziekkamp en de tournee naar Albina. Onder andere zijn gepland workshops, muziek en theatersessies, waaraan ook leerlingen en leerkrachten van de Iporomaschool in Erowarte zullen deelnemen. Dit kamp wordt voor de negende keer gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.