Naarendorp blij met koopkrachtversterking ziekenhuizen

Ontsluiting financieel verkeer binnenland neemt toe
september 22, 2018
Leden Stuiversvereniging gedecoreerd
september 22, 2018
Show all

Naarendorp blij met koopkrachtversterking ziekenhuizen

Robby Naarendorp, voorzitter van de bond bij het Diakonessenhuis, is blij dat het personeel van de ziekenhuizen de koopkrachtversterking van vijfhonderd Surinaamse dollar blijft krijgen. Hij erkent dat er een brandbrief is gestuurd naar Volksgezondheidsminister Antoine Elias, onder andere, maar dat volgde op eerdere perscommunicatie.

Volgens de vakbondsman heeft Elias, zelf voormalig ziekenhuisdirecteur, getoond te weten waaruit de noden van de verpleegkundigen voortvloeien. Een dreigende werkneerlegging bij het Diakonessenhuis is hiermee afgewend.

Naarendorp is een fervente voorstander van een verhoging van de ligdagtarieven. Het gehaal en getrek over onder meer loonsverhogingen zou dan tot het verleden behoren. Daarnaast zorgen voor een ommekeer in de financiële malaise waarin de zorg verkeert.

Robby Naarendorp, leider van de vakbond bij het Diakonnessenhuis. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt dat alle zes hospitalen, het EFS College COVAB en de Stichting Jeugdtandverzorging Suriname, eind van de maand de SRD 500 koopkrachtversterking krijgen. De 25% loonsverhoging die de ambtenarij is toegekend, en die eind van de maand ingaat, geldt niet voor het ziekenhuispersoneel. Volgens Elias bekijkt de regering wel de mogelijkheden een betaling te doen gelden voor de overheidsziekenhuizen.

Comments are closed.