Na precies een jaar weer hagel in Suriname

Van Coblijn NPS: President verdient pak slaag
januari 19, 2015
Bouterse in Commewijne: Nieuwe combinatie wordt Platform of weer Mega
januari 19, 2015
Show all

Na precies een jaar weer hagel in Suriname

Na een jaar is bijna op de dag af, zaterdag 17 januari, weer hagel gevallen in Suriname. In het inheemse dorp Witsanti, nabij Zanderij in Para, zijn rond acht uur in de ochtend hagelstenen gezien. De hagel moet niet lang tevoren zijn gevallen. Tenminste één bewoner wist met haar mobiel foto’s te maken. Radio 10 is via een neef van de vrouw, in het bezit gekomen van de één van de foto’s. Daarop zijn duidelijk hagestenen gezien, ongeveer zo groot als knikkers.

Precies een jaar geleden op 16 januari, was Suriname nog in de ban van hagelstenen, die in verschillende delen van Paramaribo, maar ook in de randdistricten waren gevallen. Het nieuws, over het voor Suriname abnormale weerverschijnsel, ging de wereld over.

Hoewel de meteorologische dienst toendertijd, niet echt een verklaring had voor de hagelbui in Suriname, werd dit wel aan een mogelijk gevolg van klimaatverandering toegeschreven.

Toen werd door de autoriteiten gezegd, dat rekening mee moest worden gehouden, dat het niet uitgesloten is, dat dit zich weer eens zou kunnen voordoen. Dat het al precies een jaar na de wonderlijke verschijning voor Suriname weer zou gebeuren, had waarschijnlijk niemand op gerekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.