Na 17 jaren weer een Raad van Commissarissen bij de NOB

Grootondernemer Shyam Guptar sleept Surinaamse Staat en Nederlands Koninkrijk naar de rechter
april 27, 2018
ICT biedt veel ontwikkeling en werkgelegenheid voor mensen met een beperking
april 27, 2018
Show all

Na 17 jaren weer een Raad van Commissarissen bij de NOB

Na 17 jaar werd op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, de Raad van Commissarissen (RvC) van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) geïnstalleerd. Dit gebeurde op 26 april op het Ministerie van Financiën. De laatste RvC van deze bank werd benoemd in 2001. Als gevolg hiervan dateren de laatste goedgekeurde jaarrekeningen van 1996.

 

De huidige directeur van de NOB, Wonnie Boedhoe, heeft tijd noch moeite gespaard om deze installatie een feit te laten zijn zegt dat ze daarbij de volle ondersteuning heeft gehad van de Minister van Financiën. Minister Hoefdraad benadrukte het belang en de rol van een Nationale Ontwikkelingsbank voor een land en refereerde naar de bijdragen en succesverhalen van Ontwikkelingsbanken in onze regio. Hij gaf aan dat de NOB zich in de komende periode primair zal richten op twee aspecten namelijk investeringen (I) ten behoeve van ondersteuning en facilitering van Surinamers en (II) ter ontwikkeling van het menselijk kapitaal.

 

Aan de Surinamers zullen via de NOB worden aangeboden, investeringskredieten alsook financieringen voor technische assistentie en trainingen, marketing en haalbaarheidsstudies en innovatieve pilotprojecten. Bij de investering in menselijk kapitaal zijn de successen van de NOB via de aangeboden studiefinanciering voor hoger en academisch onderwijs alom bekend. Anno 2018 studeren ongeveer 4000 studenten in binnen en buitenland via deze mogelijkheid in 145 verschillende studies. Vanwege het belang van de ontwikkeling van Surinamers wordt met behulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een programma geformuleerd ter versterking van de NOB en het ontwikkelen en beschikbaar stellen van faciliteiten

Comments are closed.