Myanmar bereid tot overleg over bootvluchtelingen

Deel e-mails Hillary Clinton na aanslag Benghazi spoedig openbaar
mei 22, 2015
Forest Cover Monitorings Unit belangrijk voor beleid bosbeheer
mei 22, 2015
Show all

Myanmar bereid tot overleg over bootvluchtelingen

2015-05-20 07:07:11 epa04757710 Refugees from Myanmar and Bangladesh are rescued by Aceh fishermen in Julok, East Aceh, Sumatra, Indonesia, 20 May 2015. Indonesian fishermen rescued more than 370 migrants, many from Myanmar's Rohingya minority, a rescue official said. Malaysia and Indonesia agree to let thousands of Rohingya and Bangladeshi migrants stuck at sea come ashore and temporarily stay in their territory. EPA/STR

De regering van Myanmar neemt volgende week in de Thaise hoofdstad Bangkok deel aan een bijeenkomst over de duizenden bootvluchtelingen in Zuidoost-Azië. Dat heeft een Thaise regeringsfunctionaris gezegd zonder op details in te gaan. Regeringsfunctionarissen in Myanmar reageerden niet op een verzoek om commentaar. Myanmar heeft tot nu toe steeds geweigerd deel te nemen aan gesprekken over de vluchtelingen. De meesten zijn Rohingya, moslims die in het overwegend boeddhistische Myanmar niet als bevolkingsgroep worden erkend en te lijden hebben onder discriminatie. De Myanmarese regering ontkent dat de Rohingya worden achtergesteld en beschouwt zich niet als de oorzaak van het probleem van de bootvluchtelingen.

Maleisië en Indonesië besloten woensdag zevenduizend vluchtelingen die nu nog op zee dobberen, tijdelijk op te vangen. Ze worden binnen een jaar naar hun land teruggebracht.

 

 

Comments are closed.