Muzikant Iwan Vaudelle (69) overleden

Lucky Dube Band in Suriname
augustus 20, 2016
‘TakeIt2TheStreets’ is stimulans voor jongeren
augustus 20, 2016
Show all

Muzikant Iwan Vaudelle (69) overleden

Geheel onverwachts is muzikant Iwan Vaudelle eergisteren in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De in Paramaribo geboren Vaudelle was bekend als drummer/zanger bij ondermeer de bands Cosmo Beats, Names and faces, Happy Boys en Trafassi.

In Nederland werd hij bekend als drummer ‘van het eerste uur’ bij de populaire band Trafassi. Vaudelle zat sinds de oprichting in 1981 tot aan 1996 bij de band, aldus bandleider Edgar ‘Bugru’ Burgos.

Het hoogtepunt van zijn muzikale carrière was volgens muziekkenner Henk van Vliet de periode bij de Happy Boys en de geweldige shows met Lieve Hugo in het Jaarbeurs paviljoen. Van Vliet schreef vanmorgen hierover op Facebook:

“Hij was in het beattijdperk van Suriname drummer van de Cosmo Beats (als opvolger van Andre Ramdjan) en was toen bekend onder de naam Iwan Biervliet. Zijn broer Harold Biervliet was namelijk de gitarist. Hij speelde vaak met een Braziliaans combo in de Cactus club waarmee hij later naar Cayenne vertrok om er voor langere tijd in een hotel te spelen. Hij trad ook op als gastdrummer van The Sentimental Brothers en Rodriguez Combo. Met Names and Faces heeft hij vele hits mogen scoren die vaak een hoge notering haalden op de hitparade“.

 

Iwan Vaudelle is 69 jaar geworden.

Comments are closed.