Mulo-examens starten vanochtend

Dagbladen overzicht 02 juli
juli 2, 2015
Nieuw oppositieblok in de maak
juli 2, 2015
Show all

Mulo-examens starten vanochtend

Iets meer dan 6000 leerlingen, verspreid over 84 scholen landelijk, beginnen donderdagochtend aan de eindexamens voor het mulo. Voor vandaag staan de vakken tekenen en Nederlands, onderdeel samenvatting, op programma, zegt Joyce Zijler waarnemend hoofd op het Examenbureau aan Starnieuws. ‘We zijn goed voorbereid en gaan voor het beste’, reageert Marisa Meye voorzitter van het Mulodirecteurenberaad. Om de motivatie te versterken hebben sommige scholen prominenten uit de samenleving uitgenodigd om de leerlingen een hart onder de riem te steken.

Volgens Meye zijn er geen zaken die voor stremming van de examens zullen zorgen. ‘Tot en met dinsdag heb ik geen rare geluiden gehoord.’ Ook de onlangs gehouden acties van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft geen noemenswaardige schade aangericht. Meye zegt dat de bushouders deze keer hebben meegewerkt en hun actiemodel zodanig in elkaar hebben gezet dat er geen sprake was van stagnatie in het onderwijsproces, zegt Meye.

Vanaf vrijdag doen de leerlingen van het derde leerjaar ook mee aan de examens voor toelating voor het havo en vwo. Als zij geslaagd zijn kunnen zij naar één van deze onderwijstypen om hun studie te vervolgen. Het eindexamen mulo duurt tot en met 10 juli. De uitslag is op 3 augustus.

Comments are closed.