Mogelijkheden voor export vis en visproducten naar China

Dagbladen overzicht – 28 november 2019
november 28, 2019
Aannemer en opdrachtgever International Mall in de clinch
november 28, 2019
Show all

Mogelijkheden voor export vis en visproducten naar China

Suriname is in vrijwel alle opzichten een dwerg in vergelijking met China. Er is bitter weinig dat Suriname op de Chinese markt zou kunnen brengen. Een van de weinige Surinaamse exportproducten die wel goed aanslaat op de Chinese markt zijn vis- en visproducten.

Die lopen momenteel goed, maar worden enigszins beperkt vanwege importmaatregelen in China. In de reeks overeenkomsten die de presidentiele delegatie van Suriname in China heeft ondertekend is ook de versoepeling van het importbeleid van vis-en visproducten uit Suriname opgenomen. Hiermee zal exportvolume, en daarmee ook de exportwaarde van de vis en visproducten naar China, veel groter zijn dan nu het geval is:

Julliete Colli-Wongsoredjo, directeur van het Viskeuringsinstituut over de export van vis- en visproducten naar China. Suriname ondervindt beperkingen om haar visproducten op de Chinese markt te krijgen ondanks die voldoen aan de hoogste internationale standaarden.

Deze beperkingen zullen tot het verleden behoren dankzij een handelsovereenkomst die de delegatie onder leiding van president Desi Bouterse heeft ondertekend in China.

Comments are closed.