Mogelijke vervolging van Financiënminister Hoefdraad

Sportverslagen – 23 april 2020
april 23, 2020
Dagbladen overzicht – 24 april 2020
april 24, 2020
Show all

Mogelijke vervolging van Financiënminister Hoefdraad


Rol in malversaties Centrale Bank lijkt bewezen

Gillmore Hoefdraad, de minister van Financiën en gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), wordt mogelijk vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag president Desi Bouterse schriftelijk op de hoogte gesteld van het voornemen. Ook is er een verzoek gericht tot de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) om Hoefdraad formeel in staat van beschuldiging te stellen. De minister wordt verdacht van misdrijven, in het kader van onrechtmatige zaken die bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben plaatsgevonden, schrijft De Ware Tijd online. 

Op basis van de Wet In staat vanbeschuldigingstelling en Vervolging Politieke Ambtsdragers, moet het parlement de bewindsman in staat van beschuldiging stellen, voordat de vervolging formeel kan worden ingezet door het parket.

In deze zaak zitten ex-bankgovernor Robert-Gray van Trikt en zijn zakenpartner AshweenAngnoe al ruim twee maanden vast. Met deze stap van de procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday heeft van Triktklaarblijkelijk kunnen aantonen dat hij niet eigendunkelijk, maar op instructie of met medeweten van Hoefdraad een aantal financieel strafbare feiten bij de moederbank heeft gepleegd.

Comments are closed.