Mogelijk toch mijnbouwactiviteiten Guyana in Tigrigebied

Korps Politie Suriname 13 januari
januari 13, 2014
Minister Adhin oriënteert zich in historische binnenstad
januari 13, 2014
Show all

Mogelijk toch mijnbouwactiviteiten Guyana in Tigrigebied

Er komen waarschijnlijk toch mijnbouwactiviteiten vanuit Guyana in het Tigrigebied, dat door het westerbuurland Guyana illegaal wordt bezet. Zo meldt DWT-Online. Ofschoon ze de afgelopen weken onder vuur lag over een uitgegeven mijnbouwvergunning, gaat de Guyanese regering haar jarenlange anti-mijnbouwbeleid voor Tigri laten varen.

Minister Robert Persaud van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu zegt dat hij het ‘no-mining’-beleid zal schrappen zodra duidelijk is welke mineralen en andere natuurlijke hulpbronnen daar voorkomen.

Dat tot nu toe geen mijnbouw in Tigri, werd toegestaan komt volgens Persaud niet vanwege Surinames claim op het gebied, meldt nieuwssite Demerara Waves. Het Tigrigebied dat Surinaams territoir is, wordt al vanaf de jaren zestig door het Guyanese leger bezet.

Muri Brasil gaf twee weken geleden haar plannen op om naar mineralen te zoeken in het Tigrigebied nadat vanuit de Guyanese oppositie en andere delen van de samenleving zware kritiek was geuit. In november 2012 had Persaud het bedrijf een verkenningsvergunning verstrekt met de optie maximaal achttien exploratievergunningen te verkrijgen.

Volgens de bewindsman is er tot nog toe onvoldoende informatie over de minerale reserves en andere natuurlijke hulpbronnen in het gebied. De regering wil eerst gedetailleerde informatie hierover verzamelen, zegt Persaud, voordat exploratie- of exploitatievergunningen zullen worden verstrekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.