Moestadja ontevreden over beleid stichtingen

VS-ambassadeur optimisch over relatie met Suriname
januari 12, 2016
10 Mobiel – RAYMOND SAPOEN
januari 12, 2016
Show all

Moestadja ontevreden over beleid stichtingen

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid is ontevreden over de prestaties van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) en de Suriname HospitalityTourismand Training Centre (SHTTC). Het beleid moet drastisch worden omgebogen om beoogde resultaten te halen.

“De ondermaatse output van de stichtingen die vallen onder zijn ministerie is niet in verhouding met de jaarlijkse verleende subsidies aan deze parastatalen,” zegt het ministerie in een persbericht. De minister is genoodzaakt om het subsidiebeleid naar de stichtingen te herzien. Hij heeft tijdens een werkbezoek vrijdag zonder omhaal zijn ontevredenheid uitgesproken over de mate van verwezenlijking van haar doelstelling. Tevens heeft hij een voorbeschouwing gegeven op dingen die qua management te gebeuren staan bij de SAO.

De SAO beoogt het terugdringen van werkloosheid door o.a. vroegtijdige schoolverlaters competentiegericht kneepjes van een job te leren. Echter, de trainingsactiviteiten van de SAO hebben de afgelopen drie decennia, en zeker de afgelopen regeerperiode, niet het gewenste effect gehad voor de specifieke doelgroep op de arbeidsmarkt. Dit terwijl de stichting steen en been klaagt over ontoereikende subsidie. De povere kwaliteit van de output zegt volgens de minister zeker iets over het gevoerde management bij de SAO. Zo houdt het management zich niet aan de statuten over de begroting en verantwoording.

Comments are closed.