‘Moengo Festival heeft normaal voortgang’

VRTS wil opheldering TAS over beledigende uitlatingen
september 19, 2017
Geen nauwe samenwerking NH en Amazone Resources
september 19, 2017
Show all

‘Moengo Festival heeft normaal voortgang’

Ondanks het wegvallen van grote sponsoren heeft de stichting Kibii van Marcel Pinas, gemeend om het Moengo Festival normaal voortgang te laten vinden. “Vele van deze jonge mensen doen het niet goed op school. Wij zijn een alternatief. Daarom gaan we door, met of zonder geld”, meent hij.

Gestart met een paar duizend bezoekers per weekend, werden tijdens de vierde editie vorig jaar zesduizend bezoekers per dag geregistreerd. Was het vorig jaar dan nog gratis, dit jaar wordt er een bijdrage van de mensen gevraagd. Daarom wordt het grote terrein voor het museum waar het hoofdpodium wordt opgezet, afgebakend. “Willen wij blijven bestaan en vooral zelfvoorzienend worden,dan moeten we wel een kleine bijdrage vragen van de bezoekers.”

Pinas zegt dat er momenten zijn waarop hij wil opgeven, maar dan wordt hij bemoedigd door Donovan Pramy, de coordinator van het evenement, om door te gaan met het organiseren van het festival. Ook is de rest van zijn team ondanks de tegenslagen van de afgelopen maanden zeer gemotiveerd. Wat Pinas als een enorme boost heeft ervaren, is de manier waarop artiesten hebben gereageerd toen zij gevraagd werden voor deze vijfde editie, maar ook het enthousiamse van de verschillende culturele groepen niet alleen uit Moengo, maar ook die uit de verschillende dorpen en districten die mee wilden doen.

De vijfde editie van het Moengo festival vindt plaats op 22, 23 en 24 September.

Comments are closed.