Moederbond roept geen mensen op werk te verlaten

‘SURINAME SAMEN STERK’ HAALT SRD 6.000 OP VOOR NIERDIALYSE CENTRUM
mei 9, 2016
Nieuwe tractor voor opvoeren productie Jatropha zeep
mei 9, 2016
Show all

Moederbond roept geen mensen op werk te verlaten

AVVS ‘De Moederbond’ zal vanwege zijn filosofie geen mensen oproepen om tien uur het werk te verlaten of neer te leggen,” zegt Errol Snijders, voorzitter van De Moederbond. Snijders wijst erop de energie- en watertarieven zijn besproken in Ravaksur-verband. Er zijn brieven daarover geschreven naar president Desi Bouterse als gesprekspartner en aangezien de deur niet dicht is voor dialoog, stelt De Moederbond zich op het standpunt dat het besluit niet definitief is.

Snijders vindt, dat de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en zijn gesprekspartners om de tafel moeten om het laatste voorstel van de Energiecommissie te bespreken. “De commissie is niet terug gekomen met een bevredigend antwoord.  Snijders benadrukt dat de verhoging van de energietarieven geen aangelegenheid is van de vakcentrale, maar één van Ravaksur. “En binnen Ravaksur is er nog geen unaniem besluit genomen over deze kwestie.”

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, heeft vrijdag aangekondigd dat de vakcentrale zal protesteren tegen de verhoging van de stroomtarieven die per 1 mei zijn ingegaan. De verhoginh moet worden teruggedraaid. De bondsbesturen aangesloten bij C-47 hebben toegezegd om de actie op vrijdag 13 mei te steunen. Hij heeft zijn achterban gevraagd om flink te mobiliseren voor de protestbijeenkomst. Intussen heeft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven laten weten dat zij niet meedoet met de actie. Berenstein die coördinator is van Ravaksur heeft president Bouterse in een brief gevraagd om de tarieven terug te draaien. Eerder had het staatshoofd Ravaksur toegezegd dat er geen verdere verhoging zou komen van de tarieven, nadat de eerste fase in oktober was ingegaan.

Comments are closed.