Moeder en kinderen raken gewond bij brand

Suriname krijgt eervolle vermelding Internationale Natuurkunde Olympiade
augustus 7, 2017
Tweetal dat dronken autobestuurder bestal aangehouden
augustus 7, 2017
Show all

Moeder en kinderen raken gewond bij brand

Een moeder en haar twee kinderen zijn vrijdag ernstig gewond geraakt bij een woningbrand aan de Marowijnestraat in de wijk Flora. Alle drie slachtoffers hebben ernstige brandwonden opgelopen. De twee kinderen, 8 jaar en 11 maanden oud, liggen in kritieke toestand op de Intensive Care Unit van het AZP. Het gezin werd gered twee mannen die in de andere woning op het erf wonen.

Volgens de politie verbleven de moeder en haar jonge kinderen in een aangebouwd deel hiervan. In haar deel zou de vrouw enkele jerrycans met benzine hebben opgeslagen. Het vermoeden bestaat dat één van de jerrycans niet goed was afgesloten. Hierdoor verdampte de benzine, verspreidde zich in de ruimte en toen een lichtschakelaar werd aangeknipt volgde er een explosie.

Eén van hun redders die de deur opentrapte liep brandwonden op aan zijn haar, baard en wenkbrauwen. De andere werd aan zijn hand gebrand door de hete zinkplaten. Na een medische behandeling zijn ze weer thuis. Andere omstanders hadden het vuur geblust vóór de brandweer arriveerde. De schade bleef beperkt tot het deel waar het getroffen gezin woonde. De politie van Flora en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met het verder onderzoek.

Comments are closed.