Modern Slachthuis Nickerie 10 jaren na start in gebruik genomen

Dagbladen overzicht donderdag 1 februari 2018
februari 1, 2018
Vraag naar marketing tools blijven groeien
februari 1, 2018
Show all

Modern Slachthuis Nickerie 10 jaren na start in gebruik genomen

Precies 10 jaren nadat het plan door de regering van ons land was opgepakt om een nieuw slachthuis in Nickerie te bouwen is deze woensdagmiddag in gebruik genomen. De bouw van het nieuw abattoir te zeedijk is in 2010 gestart en het gebouw werd in 2015 technisch opgeleverd.

De behoefte aan een nieuw slachthuis in Nickerie was groot omdat het oude abattoir totaal in verval was geraak en bij elke hoge vloedstand onderwater liep. Het slachthuis is gebouwd met resterende verdragsmiddelen maar  volgens LVV minster Suresh Algoe was de inrichting niet in de begroting opgenomen. Het modern slachthuis moest aanvankelijk complete slachtlijnen hebben maar vanwege gebrekkige financiën is in het nieuw abattoir slechts het hoognodige aangebracht zegt Algoe.

Er komen vanuit het district Nickerie jaarlijks 1000 runderen naar Paramaribo voor slachting. Als dit aantal wordt geplaatst tegen de 3200 slachtingen die er jaarlijks plaatsvinden in Suriname zorgt het district voor een derde deel van de behoefte aan rundvlees. Nickerie heeft potentie om ook uit te groeien tot  veeteelt district, maar daarvoor moeten de problemen rond het beheer van de stalweide worden opgelost en moet er ook beter voer en betere rassen worden gekweekt. Ook hieraan wordt gedacht zegt Algoe

Op dit moment heeft slechts een kleine groep personen het beheer over de stalweide en wordt het eigenaren van runderen bemoeilijk hun vee uit de weide te halen. Samen met het ministerie van Regionale Ontwikkeling wil Algoe het probleem rond het beheer  welke is gebaseerd op regels en wetten uit 1933 veranderen.

Comments are closed.