Miskin doet aangifte tegen Hooghart voor laster en smaad

Newmont werknemers in stil protest
oktober 20, 2020
Agrarische productiesector moet weer van de grond komen
oktober 20, 2020
Show all

Miskin doet aangifte tegen Hooghart voor laster en smaad

Financiële positie CLO duister

De machtsstrijd binnen de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) neemt grimmigere vormen aan. Terwijl het bestuur onder leiding van Ronald Hooghart het CLO Collectief, dat wordt aangevoerd door Michael Miskin heeft geroyeerd, is vanuit de actiegroep middels een motie het bestuur Hooghart afgezet. Miskin zegt ook aangifte te doen tegen de CLO-voorman, wegens volgens hem ongefundeerde en zwaarwichtige beschuldigingen.

Volgens Miskin, trekker van het CLO Collectief, gaat er veel mis binnen de financiële huishouding van de vakorganisatie. Hij trekt een directe lijn naar de grootschalige fraude bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en verwacht eveneens dat uit het tussentijdse justitieel onderzoeksrapport het een en andere aan het licht zal komen.

Michael Miskin, leider van het CLO Collectief, een actiegroep binnen de Centrale van

Landsdienaren Organisatie. Volgens Miskin is hij nog steeds CLO-secretaris-generaal. Hij en zijn medestanders in het collectief zijn vrijdag door het bestuur Hooghart geroyeerd. In reactie hierop besloot het collectief maandag tijdens een vergadering het bestuur onder leiding van Hooghart af te zetten. Er is tevens aangifte gedaan voor laster en smaad. In een 2e motie hebben de 18 lidbonden aangesloten bij het CLO-Collectief onder leiding van Miskin, het Collectief de opdracht gegeven om gesprekken over loonreeksen en verhogingen met de regering voort te zetten. Zowel het royement van Miskin en leden van het collectief als het afzetten van Hooghart in reactie daarop zijn geen rechtsgeldige stappen. Maar zegt Miskin “het is een signaal naar Hooghart toe” dat de 18 bonden hem niet meer willen hebben.

Comments are closed.