‘Minstens tien verdachten bomaanslag Bangkok’

277 keer te veel cyanide in water Chinese havenstad Tianjin
augustus 20, 2015
Veerboot met 2500 vluchtelingen aangekomen in Athene
augustus 20, 2015
Show all

‘Minstens tien verdachten bomaanslag Bangkok’

2015-08-20 11:05:03 People hold incense sticks as they offer prayers at the reopened Erawan shrine - the popular tourist site where 20 people were killed on August 17 in a bomb blast - in central Bangkok on August 20, 2015. Thai police said on August 20 they were still unsure if the prime suspect in the Bangkok shrine bombing had fled the country, as information from the public flooded in after a sketch of the "foreign" man was released. AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT

De Thaise politie heeft minstens tien mensen op het oog die betrokken zouden zijn bij de bomaanslag in Bangkok. De politie ging eerder nog uit van drie verdachten, maar een lokale politiechef heeft dat donderdag opgeschroefd. „Het is een groot netwerk. Voor de voorbereidingen werden veel mensen gebruikt”, aldus de politiechef. „Het gaat om mensen die op de uitkijk hebben gestaan, de bom hebben gemaakt en mensen die de vluchtroute kenden.”

Volgens de Thaise politie is er geen link met internationale terreurgroepen. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de daders het hadden gemunt op Chinezen. Onder de doden waren enkele toeristen uit China. In het westen van dat land zijn Oeigoeren, een moslimminderheid, in opstand gekomen. Thailand had vorige maand meer dan honderd Oeigoerse vluchtelingen teruggestuurd naar China. Thailand heeft beelden van bewakingscamera’s vrijgegeven. Daarop is te zien dat een man in een geel T-shirt een rugzak achterlaat op een bankje en dan snel wegloopt. Kort erna is de ontploffing. De man komt volgens Thailand mogelijk uit Europa of het Midden-Oosten.

Thailand heeft ondertussen de hulp ingeroepen van Interpol in de zoektocht naar de hoofdverdachte van de bomaanslag in Bangkok. Hoewel de Thaise overheid aanvankelijk geen hulp van buitenaf wilde, heeft de internationale politieorganisatie nu toch een foto van de man gekregen en is er een arrestatiebevel uitgegeven.

Comments are closed.