Ministerie van Arbeid wil problematiek kinderarbeid aanpakken

Vuilophaal bij Brownsweg vindt regelmatig plaats – Districtscommissaris Pansa weerspreekt aantijgingen over tegendeel
mei 17, 2017
17 mei, Wereld Hypertensie dag: meer bewustwording creëren gevaren van hypertensie
mei 17, 2017
Show all

Ministerie van Arbeid wil problematiek kinderarbeid aanpakken

Het ministerie van Arbeid wil de problematiek van kinderarbeid structureel aanpakken. Op maandag 15 mei was er een seminar van het ministerie in het trainingscentrum SIVIS. Het seminar had als thema “School-to-Work transition for the Elimination of Child labor: A review of experience and good practices in the Brazilian Apprenticeship System”.

Het doel van het seminar is om het model dat is ontwikkeld om kinderarbeid tegen te gaan in Brazilië, te presenteren in Suriname zegt het waarnemend hoofd Internationale Zaken van het ministerie van Arbeid, Gintie Mangroe

Volgens Mangroe is het fenomeen Kinderarbeid in Suriname niet alarmerend te noemen, maar behoeft wel aanpak. Dat zal een systeem moeten inhouden waarin vroege schoolverlaters opgevangen worden.

Aan het seminar hebben meegedaan; het ministerie van Arbeid, Onderwijs en verschillende instituten. Het ligt in de bedoeling dat zij gezamenlijk tot een plan van aanpak komen. Vanuit Onderwijs is bekend dat er in ons land ongeveer 8000 drop-outs zijn.

Brazilie heeft succes geboekt met het onder controle krijgen van kinderarbeid. De specifieke begeleidingsprogramma en regelgeving die daarvoor zijn ontwikkeld, wilt het ministerie van Arbeid ook hier geïmplementeerd krijgen.

Comments are closed.