Ministerie Regionale Ontwikkeling herstelt Wakay-pompen

10 Mobiel – Reina Ramautar – 9 mei 2019
mei 9, 2019
Sportverslagen – 9 mei 2019
mei 9, 2019
Show all

Ministerie Regionale Ontwikkeling herstelt Wakay-pompen

Inzaai binnenkort van start verzekerd Dikan

De regering doet er alles aan achterstanden in de kosten van het Overliggend Waterschappen Multipurpose Corantijn Project, in te lopen. Dat laat minister Edgar Dikan weten aan radio 10. De overheid kan de noodzakelijke subsidie voor het continu en blijvend functioneren van de waterschappen vaak slechts gedeeltelijk ophoesten. Dat leidt tot onder meer stremming in de inzaai. Boeren kunnen door het watertekort hun arealen bijna niet of met moeite bevloeien, zegt Dikan. Daar de waterschappen onder de vleugels van zijn ministerie vallen, besteedt RO aandacht aan het probleem van de Wakay-pompen.    

Volgens de bewindsman is het probleem intussen deels verholpen met de inwerkingtreding van een nieuwe generator en drie waterpompen. Hij verzekerd dat als de waterschappen in Nickerie zelfvoorzienend worden gemaakt, ze kost-efficiënter zullen zijn.

De hoop is nu dat ondanks de late padie-inzaai de rijstproductie daar geen last van ondervindt.

Edgar Dikan, de minister van Regionale Ontwikkeling, over het herstel van de Wakay-pompen. Er is een generator ingezet voor het Overliggend Waterschappen Multipurpose Corantijn Project. Hierdoor kunnen de rijstarealen in Nickerie weer worden bevloeid.

Comments are closed.