Ministerie OWT&C gaat voor milieuvriendelijke afvalverwerking

EBGS missie naar Godo Olo ter orienatie situatie ingestorte Basisschool
maart 26, 2019
Sportverslagen – 26 maart 2019
maart 26, 2019
Show all

Ministerie OWT&C gaat voor milieuvriendelijke afvalverwerking

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gaat voor milieuvriendelijke afvalverwerking. Dat in samenwerking met GSD Innovations. Partijen hebben op 20 maart met specifiek dat doel voor ogen, ondertekend. GSD Innovations voert in verschillende landen projecten uit, ten aanzien van het milieu. In Suriname zal het gaan om: het beheren en ordenen van de vuilstortplaats Ornamibo en die van Nickerie; het sorteren en verwerken van afval, het produceren van olie uit plastic afval, het zuiveren van afvalwater en het verantwoord verbranden van restafval, zegt OW-minister Patrick Pengel. 

Het project Ornamibo zal ongeveer US$ 80 miljoen kosten en voor Nickerie wordt ruim US$ 75 miljoen uitgetrokken. De financiering vindt door middel van buitenlandse investeringen plaats, aldus de bewindsman, wat inhoudt dat de overheid niet met een eigen bijdrage hoeft in te komen.  

Patrick Pengel, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De sorteermachine en de fabriek die olie produceert uit plastic afval moeten in het eerste kwartaal van 2020 een feit zijn. Het ontwerp van de verbrandingsinstallaties moet dan ook klaar zijn en volgens verwachtingen gaan ze in het eerste kwartaal van 2021 in gebruik.

Comments are closed.