Ministerie Onderwijs stimuleert Didactisch Computergebruik tijdens geldbeurs in KKF

Regering vraagt meer tijd voor oplossingen bij Esther Stichting
maart 13, 2014
Unasur neemt resolutie aan die politieke crisis in Venezuela moet helpen oplossen
maart 13, 2014
Show all

Ministerie Onderwijs stimuleert Didactisch Computergebruik tijdens geldbeurs in KKF

Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling gebruikt de beurs in verband met de Global Money Week in de KKF beurshal om het didactisch computer gebruik te stimuleren. In de drukbezochte stand van het MINOV worden de kinderen op een bij hun passende manier, geleerd hoe om te gaan met een laptop en met geld. Onder andere wordt gebruik gemaakt van computer games of andere spelletjes.

Het ministerie gelooft dat met deze begeleiding de rekenvaardigheden van leerlingen wordt gestimuleerd. De enthousiaste leerlingen worden bij het uitvoeren van de opdrachten door een team van medewerkers van het MINOV Minov wil naast het stimuleren van het gebruik van ICT in het onderwijs de schoolgaande jeugd kennis laten maken met het beheren van geld doormiddel van de computer.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikeling zal vrijdag op de laatste dag persoonlijk aanwezig zijn op de beurs. Op vrijdag wordt namelijk een 2e  rond de tafel ontmoeting van leerlingen met de top van banken top gepland. Het eerste ronde tafel gesprek, die een succes werd, ss dinsdag avond, op de openingsdag van de beurs gehouden. Adhin is speciaal voor de  ‘vraag en antwoord’ sessie met de schooljeugd van Suriname uitgenodigd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.