Ministerie AW&J heeft landelijk reeds meer dan 200 jongeren getraind voor de arbeidsmarkt

Minister Kuldipsing wil op korte termijn behoefte aan local content in de olie en gassector bespreken
december 7, 2021
Drie covid 10 doden te betreuren en 43 nieuwe besmettingen
december 7, 2021
Show all

Ministerie AW&J heeft landelijk reeds meer dan 200 jongeren getraind voor de arbeidsmarkt

Met de uitreiking van certificaten en starter pakketten aan cursisten die de trainingen Electro- Huisinstallatie en Textiele Werkvormen met goed gevolg hebben doorlopen. Zijn er landelijk reeds 200 jongeren getraind in diverse beroepen waarmee ze een plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden of zelf een onderneming kunnen starten. De trainingen welke worden verzorgd door de Stichting arbeidsmobilisatie en ontwikkeling en het Hospitality training en toerism center variëren van keukenhulp, huiselectra aansluitingen tot frontofficemedewerker

Directeur toerisme op het ministerie van TCT tevens onder directeur van het SHTTC Rabin Bhuda heeft bij de certificaat uitreiking maandagmiddag in Nickerie, opgeroepen om genoeg mensen te trainen voor de hospitality branche met het oog op de ontwikkelingen in de olie en gassector en ter bevordering van toerisme in Suriname.

Joyce Lapar directeur Stichting arbeidsmobilisatie en ontwikkeling riep de cursisten vooral op met de opgedane kennis en hun starter pakket aan de slag te gaan.

Volgens minister Reshma Kuldipsing van Arbeid, werkgelegenheid en Jeugdzaken, is zij van plan zoveel als mogelijk jonge Surinamers te trainen. De covid situatie heeft tot nu toe als belemmerende factor gewerkt maar deze trainingen worden het komend jaar voortgezet waarna een evaluatie zal worden gepleegd om na te gaan hoe het vervolgtraject in te zetten. Kuldipsing riep jongeren op te durven hun eigen onderneming op te zetten en gaf aan dat haar ministerie binnenkort ook steun daarin zal bieden

Minister Reshma Kuldipsing van Arbeid, werkgelegenheid en Jeugdzaken. Landelijk zijn er al ruim 200 jongeren getraind in diverse beroepen waarmee ze een plek op de arbeidsmarkt kunnen vinden of zelf een onderneming kunnen starten.

Comments are closed.