Minister Van Dijk-Silos trots op politiekorps

Twee doden en vijf gewonden bij geweldadige shootout tussen politie en verdachten
november 10, 2015
Tien huizen te Djankakondre opgeleverd
november 10, 2015
Show all

Minister Van Dijk-Silos trots op politiekorps

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zegt trots te zijn op het Korps Politie Suriname. Zij merkt tegenover Starnieuws op dat de politieambtenaren met gevaar voor hun eigen leven hebben gehandeld. “Er is gelijk op het Arrestatie Team geschoten door de bende. Ik heb gelijk geïnformeerd naar hun situatie en zal hen dinsdag opzoeken in het ziekenhuis,” deelt de bewindsvrouw mee. Twee politieagenten zijn gewond geraakt bij de beschieting. Twee criminelen hebben het leven gelaten en drie zijn gewond geraakt.

De minister zegt dat zij zich goed kan indenken hoe de mensen in de omgeving van de beschieting aan de Bonistraat, zich gevoeld moeten hebben. “Ik leef ook met hen mee en kan mij goed voorstellen dat zij angstige momenten hebben meegemaakt. Het is belangrijk dat het land veilig wordt gemaakt. Het ging om een zware bende,” stelt Van Dijk-Silos.

Met de leiding van de politie en betrokken eenheden, zal deze kwestie verder geëvalueerd worden. De politie is intensief bezig met het onderzoek. De minister zegt dat zij er niet aan moet denken wat er gebeurd zou zijn als de handgranaat was ontploft. “Gelukkig dat het Arrestatie Team dat getraind is om zware criminelen aan te pakken, ter plaatse was.

1 Comment

  1. Sander Emanuels schreef:

    Ditjes en datjes….