Minister van Dijk-Silos houdt ‘peptalk’ voor Beveiligings en Bijstandsdienst Suriname

Studenten Online Huiswerkbegeleiding
september 22, 2015
Geen nieuwe leiding bij EBS, maar bedrijfsrust nodig aldus minister Dodson
september 23, 2015
Show all

Minister van Dijk-Silos houdt ‘peptalk’ voor Beveiligings en Bijstandsdienst Suriname

De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft ook aan de Beveiligings en Bijstandsdienst Suriname (BBS), intussen een kennismakingsbezoek gebracht. De manschappen van en de bond bij de dienst hebben aan Van Dijk – Silos hun misnoegen geuit over diverse zaken die hen dwarszitten.

Zo is de rechtspositie van de BBS’ers nog niet rechtgetrokken, wordt een deel van hen niet conform hun rang betaald en blijven trainingen uit. Ook gaven ze de minister mee dat de werkdruk groot is vanwege het gebrek aan instroming van rekruten. Het chronisch tekort aan opkomende officieren in hoge rangen binnen BBS is een hekelpunt, want daardoor treedt er vergrijzing op binnen de dienst.

Van Dijk – Silos had een open oor voor de door de BBS’ers aangehaalde problemen. Echter nam ze ook de tijd om haar ontevredenheid over het functioneren van de Beveiligings en Bijstandsdienst aan de manschappen duidelijk kenbaar te maken.

Het optreden van de BBS bij onder andere de brand van vorige week die daarnaast de afdeling Vreemdelingenzaken in het gebouw van Justitie, aan de Lim A Postraat praktisch heeft vernietigd, noemde de bewindsvrouw eenvoudigweg amateuristisch.

 

 

Een misnoegde minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie hoorde u. Naast het aanhoren van hun problemen, gaf ze de BBS’ers tijdens haar kennismakingsbezoek gisteren flink van langs. Hun meest recente optreden tijdens de brand aan de Lim A Postraat kon haar goedkeuring niet wegdragen.

Comments are closed.