Minister Tsang hoort boerenorganisaties aan

Advocaat Roethof: Surinamers in ING-zaak vrijgesproken
september 6, 2018
Grote belangstelling voor opleiding huwelijksambtenaar
september 7, 2018
Show all

Minister Tsang hoort boerenorganisaties aan

SPBA houdt vrijdag straatactie

 

Padieboerenorganisaties, de Vereniging van Padie Producenten (VPP) en Surinaamse Padieboeren Associatie, SPBA, hebben dondermorgen afzonderlijk een gesprek gehad met minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. Daarbij is gesproken over de problemen binnen de rijstsector, specifiek over de aanvoer van ureum en de vaststelling van de padie-opkoopprijs. Beide organisaties zoek de oplossing in een andere richting. Volgens de VPP, onder voorzitterschap van Bramdew Rampadarath, is de opzet van eigen pel-faciliteiten de beste optie. De SPBA onder leiding van Harinandan Oemraw ziet interventie van HI en LVV voor wat betreft de padieprijs als een goede weg. Het ultimatum van de SPBA aan de regering om in te grijpen en een voor hen aanvaardbare prijs per baal is versteken.

Minister Tsang die in Nickerie is in het kader van het think toerism project zegt niet direct te weten hoe de problemen van de organisaties op te lossen en welke rol zijn ministerie daarin moet vervullen. Hij wil wel dat alle actoren met elkaar in overleg gaan en zegt dat hij van mening is dat de koek eerlijk verdeeld moet worden

De SPBA heeft becijferd dat de kostprijs voor een baal natte padie rond SRD 115 moet liggen. Opkopers betalen al geruime tussen de SRD 75 en SRD 95 per baal.

Comments are closed.