MINISTER SPORT- EN JEUGDZAKEN MOTIVEERT JEUGDPARLEMENT

Dagbladen Overzicht 23 februari
februari 23, 2016
Nederlandse Raad heeft Hof steun toegezegd
februari 23, 2016
Show all

MINISTER SPORT- EN JEUGDZAKEN MOTIVEERT JEUGDPARLEMENT

Op uitnodiging van het jeugdparlement heeft minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken een openbare vergadering bijgewoond. Tijdens deze vergadering, zaterdag, heeft de minister de leden voorgehouden wat de prioriteitsgebieden van het ministerie zijn.

Zo zal het makkelijker zijn om projecten te bedenken en uit te werken voor jongeren die in het beleid passen. Om zaken te bewerkstelligen zullen de leden via de voorzitter moeten aangeven wat maakt dat het parlementswerk niet naar behoren kan worden gedaan”, zegt minister Abdoelgafoer.

Tijdens deze vergadering die ook de officiële kennismaking met de minister was, konden jeugd parlementariërs aangeven wat het ministerie gauw moet oplossen. In een vragenronde hebben de leden het gehad over het rehabiliteren en of plaatsen van sportaccommodaties in districten. Er is ook gevraagd een evaluatie te doen over de betrokkenheid van leden van het jeugdparlement in werkgroepen. Op de vragen over sportaccommodaties heeft de minister de jongeren gerust kunnen stellen door aan te geven dat al gewerkt wordt aan een masterplan voor beheer en onderhoud in de verschillende districten. Scholen en organisaties worden ter bevordering van de sport voorzien van sportmateriaal. Het bezoek van de minister heeft de parlementariërs goed gestemd. DWTonline

Comments are closed.