Minister Pengel: Volksgezondheid bekijkt opties financiële verlichting ziekenhuizen

Dagbladen overzicht vrijdag 21 juli 2017
juli 21, 2017
Parlement levert op – en aanmerkingen Volksgezondheid
juli 21, 2017
Show all

Minister Pengel: Volksgezondheid bekijkt opties financiële verlichting ziekenhuizen

 

Schulden nog steeds grootste lastenpost

De financiële situatie binnen de Surinaamse gezondheidssector is zorgwekkend. Dat zei minister Patrick Pengel van Volksgezondheid gisteren in De Nationale Assemblee. Er worden diverse opties bekeken hoe de ziekenhuizen uiteindelijk genoeg middelen kunnen genereren, om zichzelf te bedruipen, aldus de bewindsman. De ziekenhuizen moeten nog steeds uit de brand worden geholpen, daar draait Pengel niet om heen. De reeds ingediende begroting van Volksgezondheid zal uitgebreid moeten worden.

Dat een groot deel van de begroting van het departement wordt aangewend voor een specifieke groep binnen de zorg, vormt een vast aandachtspunt in het parlement. Volgens de minister moeten de inkomens afgezet worden naar wat de praktijk vraagt. Maar het is goed dat er controle komt zegt Pengel. Daar kan de Vereniging van Medici bij inspringen.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, gisteren in het parlement over alle zaken die spelen in de gezondheidssector. De bewindsman wil een geautomatiseerd systeem invoeren. Hierdoor kunnen de geldstromen binnen de zorg beter gevolgd en gecontroleerd worden.

Comments are closed.