Minister Pengel: Meerdere redenen bij vertraging vluchten

10 Mobiel – Marciano Dasai – 29augustus 2018
augustus 29, 2018
LVV wil landbouwers met watertekort helpen
augustus 30, 2018
Show all

Minister Pengel: Meerdere redenen bij vertraging vluchten

Luchtvaart waakhond CASAS treft in recente vertragingen Fly Always geen blaam

 

Er zijn meerdere oorzaken die kunnen leiden tot het aan de grond houden van vliegtuigen. Soms is het de schuld van de vliegmaatschappij zelf, maar ook een capaciteitsprobleem binnen de operatie van de Inspectie autoriteit CASAS. Dit zegt Transportminister Patrick Pengel op vragen van Radio10 over vertragingen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Passagiers die de afgelopen weken bij Fy Always geboekt stonden, konden vanwege een grondige inspectie-  en herkeuringscontrole niet op tijd vertrekken. Minister Patrick Pengel zegt op de hoogte te zijn van dit probleem. Hij zegt dat zaken via regulier overleg met SLM en Fly Always organisatorisch worden aangepakt.

Minister Pengel zegt ook dat in de recente operaties van vliegmaatschappij Fly Always, de schuld van de vertragingen niet gezocht moet worden bij luchtvaartautoriteit Civil Aviation Safety Authority Suriname(CASAS). Om ongerief te voorkomen “dienen de operators voortaan op tijd hun huiswerk te maken.

Andermaal minister Patrick Pengel in gesprek met Radio10. Tegenover Dagblad De Ware Tijd van woensdag 28 augustus zegt Amichand Jhauw van Fly Always veel last te hebben ondervonden van wat hij noemt, “het traag verlopende herkeuringsproces van luchtvaartwaakhond Casas”. Als gevolg van het keuringsproces van de vliegtuigen van Fly Always zijn enkele vluchten op de Caribische route uren en soms zelfs dagen vertraagd.

Comments are closed.