Minister Pengel: ‘Lage voorraad aan poliovaccins door wereldwijde schaarste’

Volledig herstelde Saronbrug woensdag weer opengesteld
september 22, 2017
Latourweg afgesloten in verband met Autoloze dag
september 22, 2017
Show all

Minister Pengel: ‘Lage voorraad aan poliovaccins door wereldwijde schaarste’

Minister Patrick Pengel van het ministerie van Volksgezondheid geeft aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) te kennen dat conform de laatste rapportage die hij heeft van het Bureau Openbare Gezondheidszorg ( BOG), er verschillende consultatiebureaus zijn die een voorraad hebben van de kindervaccins.

Vorig maand was het ministerie genoodzaakt een voorraad van ons buurland Guyana te lenen, terwijl er tegelijkertijd een bestelling geplaatst werd bij de Pan American Health Organization (PAHO), welke voor eind van deze maand in Suriname verwacht wordt. Minister Pengel geeft eveneens aan dat het Nationaal Immunisatie Programma reeds is opgepakt zoals dat hoort. Vanuit het ministerie volgt er een oproep aan alle ouders van kinderen die nog geen prikje hebben gehad.

‘Als er een moeder is die zegt, ik wil toch mijn kind laten vaccineren ook al heeft de arts waar ik mijn kind laat vaccineren geen vaccins, kan zo een moeder naar de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) toe stappen en vragen bij welke polikliniek zij haar kind kan brengen om te vaccineren. Zo een moeder wordt dan doorverwezen, want er is nog voorraad op locatie’, geeft de gezondheidsminister aan. Suriname is op de prioriteitenlijst geplaatst van de PAHO, wat betekend dat vertegenwoordigers van deze organisatie naar de leveranciers gaan om zaken te bespoedigen. Er wordt op toegezien dat de lading wordt ontvangen zoals die is besteld. De komende weken tot en met eind november komen er een aantal bezendingen van verschillende soorten vaccins aan in Suriname.

Comments are closed.