Minister Peneux wil gedegen aanpak randvoorwaarden onderwijs binnenland

May en Juncker zetten tandje bij voor brexit
oktober 17, 2017
10 Mobiel – Darius Padji – 17 Okt 2017
oktober 18, 2017
Show all

Minister Peneux wil gedegen aanpak randvoorwaarden onderwijs binnenland

Gaat tekort aan leermiddelen in Brokopondo opheffen

 Onderwijsminister Robert Peneux gaat er gauw werk van maken om een aantal randvoorwaarden, voor wat betreft het onderwijsgebeuren, in Brokopondo in orde te maken. Vorige week bracht de bewindsman, samen met RO-minister Dikan, een werkbezoek aan het district. Op de zeven scholen die werden aangedaan was een groot tekort aan leermiddelen zoals boeken te merken. Daarnaast zijn er nog altijd niet genoeg schoollokalen en ontbreken er ook veel stoelen en tafels. Peneux deed de toezegging dat zijn ministerie deze zaken recht gaat trekken.

Het onderwijs in het binnenland is ver beneden het peil van dat in bijvoorbeeld Paramaribo te noemen. Meerdere malen heeft de minister aangegeven daarin verandering te willen brengen. Dat betekent dat leerkrachten de gelegenheid moeten krijgen om zich verder te ontplooien. Peneux gaat dat aspect verder bekijken.

Onderwijsminister Robert Peneux zegt dat hij in overleg zal treden met collega-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om mogelijkheden te bekijken voor het losweken van middelen voor trainingen op educatiegebied voor onderwijsgevenden, in het binnenland. Dat was één van pijnpunten die vorige week aan Peneux zijn  doorgegeven tijdens het oriëntatiebezoek dat hij aflegde aan Brokopondo.

Comments are closed.