Minister Peneux geeft startsein van Open Access Week van Universiteitsbibliotheek

Dagbladen overzicht 20 oktober
oktober 20, 2015
NIMOS en Conservation International Suriname slaan handen ineen voor duurzame ontwikkeling
oktober 20, 2015
Show all

Minister Peneux geeft startsein van Open Access Week van Universiteitsbibliotheek

Onderwijs Minister Robert Peneux heeft maandag 19 oktober in de Universiteitsbibliotheek het startsein gegeven van de Open Access Week. De Open Access Week met als thema “Open for Collaboration” wordt georganiseerd door de Universiteitsbibliotheek en zal duren tot en met zaterdag 24 oktober. De expositie heeft als doelstelling om te benadrukken wat de mogelijkheden zijn die Open Access biedt en het 70- jarig bestaan van de United Nations.

De onderwijsminister heeft in zijn openingstoespraak aangegeven dat hij ervoor zal pleiten dat de Universiteitsbibliotheek in de begroting van het ministerie van onderwijs wordt opgenomen. Peneux is van mening dat er behalve uitbreiding van de Universiteitsbibliotheek ook professionalisering van het personeel moet plaatsvinden.

Jane Smith, directeur van de Universiteitsbibliotheek, is heel erg ingenomen met het feit dat de onderwijsminister  zal pleiten dat de Universiteitsbibliotheek in de begroting van het ministerie van onderwijs wordt opgenomen. De expositie zal volgens Smith ervoor moeten zorgen dat de Surinaamse gemeenschap bewust wordt gemaakt van wat er is op het gebied van Open Access en United Nations. De Universiteitsbibliotheek heeft sinds 1976 de officiële status van United Nations Depository Library voor Suriname. Op 21 oktober is het ook precies 32 jaar geleden dat de Centrale Bibliotheek aan de Leysweg werd opgeleverd.

Comments are closed.