Minister Miranda schorst drie directeuren staatsbedrijven

Pengel vraagt begrip actievoerders Werk Federatie Universiteit
februari 21, 2017
Vicepresident Pence spreekt zich uit voor sterke relatie met EU
februari 21, 2017
Show all

Minister Miranda schorst drie directeuren staatsbedrijven

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie is bezig orde op zaken te stellen bij parastatale bedrijven die onder zijn ministerie vallen. “Wij kunnen zaken niet in het midden laten. Er is opgetreden bij Telesur, het Nationaal Vervoersbedrijf en de Scheepvaartmaatschappij Suriname. In alle drie bedrijven zal de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) onderzoek verrichten naar vermeende malversaties.

Miranda zegt in gesprek met Starnieuws dat op basis van de bevindingen van de CLAD gehandeld zal worden. “Wanneer blijkt dat mensen onschuldig zijn, dan worden ze in ere hersteld. De functionarissen zijn tot dan geschorst. Dit is gedaan op verzoek van de raad van commissarissen bij de bedrijven.

Bij Telesur is financieel directeur Russ Headley geschorst. Sinds april 2016 heeft de RvC ernstige ongeregeldheden geconstateerd binnen het financiële huishouden van Telesur. Volgens de RvC is het noodzakelijk om de zaak verder te onderzoeken. Bij het Nationaal Vervoersbedrijf is Lesley Daniel geschorst. Gisteren heeft de algemene vergadering van aandeelhouders Joyce Rozenhout geschorst.

Minister Miranda zegt dat alle parastatale bedrijven waarover zijn ministerie gaat, onder de loep genomen zullen worden. Overal waar het nodig is, zal er orde op zaken worden gesteld. De stappen die genomen zijn, zijn niet zonder reden gedaan. Er is sprake van onregelmatigheden. Dit blijkt ook uit diverse documenten. Het is niet goed voor de functionarissen of de bedrijven dat zaken blijven doorsudderen, merkt de bewindsman op. Starnws

 

Comments are closed.