Minister Lillian Ferrier: Onderwijs is investeren in mens en succesvolle toekomst

Coesewijnebrug krijgt herstelbeurt
oktober 1, 2018
10 Mobiel – Jennifer Tordjo – 01 oktober 2018
oktober 1, 2018
Show all

Minister Lillian Ferrier: Onderwijs is investeren in mens en succesvolle toekomst

In haar eerste toespraak als minister van Onderwijs wijst Lillian Ferrier, net als in haar maidenspeech als bewindsvrouw, op het belang van onderwijs. Onderwijs is investeren in de mens en een succesvolle toekomst zegt Ferrier, nog aan de vooravond van het begin van het nieuw schooljaar dat maandag normaal aanvangt.

Het betekent dat het onderwijs moet aansluiten bij de ontwikkelen in de regio. Suriname heeft in dat verband de Caricom Human Resource Development Strategy 2020-2030, de Sustainable Development Goals, de Unesco roadmap inzake onderwijs en diverse andere onderwijsverdragen geratificeerd, herinnert Ferrier. Het traject van vernieuwingen in het onderwijsproces is ingezet en zal ook in het komend schooljaar verder voortgang vinden, verzekert de bewindsvrouw.

Het fenomeen dropouts of zittenblijven krijgt ook de volle aandacht. Een aanpak die ligt in het op tijd de noodzakelijke ondersteuning geven aan leerlingen die extra aandacht nodig hebben, alsook aan de leerkrachten zodat zij beter leren differentiëren en de diverse behoeften van de leerlingen kunnen constateren.

Tot slot heeft Ferrier een boodschap voor zowel leerlingen, ouders en het geheel onderwijsveld.

Onderwijsminister Lillian Ferrier, met haar eerste openingstoespraak voor het nieuwe schooljaar.

Comments are closed.