Minister Kuldipsing wil op korte termijn behoefte aan local content in de olie en gassector bespreken

10 Mobiel – Sharda Ramawadoebe Nannan Panday – 6 december 2021
december 6, 2021
Ministerie AW&J heeft landelijk reeds meer dan 200 jongeren getraind voor de arbeidsmarkt
december 7, 2021
Show all

Minister Kuldipsing wil op korte termijn behoefte aan local content in de olie en gassector bespreken

Minister Reshma Kuldipsing van arbeid werkgelegenheid en jeugdzaken heeft het gevoel at Surinamers niet willen werken. Dit zei de ze maandag in Nickerie. Volgens Kuldipsing gaat men binnenkort met Staatsolie aan tafel om precies na te gaan wat voor expertise en hoeveel arbeiders nodig zijn in de in ontwikkeling zijnde olie en gas sector. Echter wordt gevreesd dat er toch veel personeel uit het buitenland zal moeten worden aangetrokken omdat het lijkt alsof Surinamers allemaal op kantoor willen zitten.

De minister van arbeid werkgelegenheid en jeugdzaken zegt vast van plan te zijn expertise binnen te halen om hier mensen te trainen voor werk in de olie en gassector. Veel is er vanuit haar ministerie niet gedaan om te werken aan wetgeving die Surinaamse arbeiders zekerheid biedt dat zij werk vinden in de gas- en oliesector maar de wil is absoluut aanwezig verzekerd Kuldipsing.

Minister Reshma Kuldipsing van arbeid werkgelegenheid en jeugdzaken. Men gaat binnenkort met Staatsolie aan tafel om precies na te gaan wat voor expertise en hoeveel arbeiders nodig zijn in de in ontwikkeling zijnde olie en gassector.

Comments are closed.