Minister Ferrier bij bezoek aan Cultuur: Geen extra geld

10 Mobiel – Dominee Pansa – 26 april 2018
april 26, 2018
Minister Pengel Sluit Luchtverkeerstoren airport Nickerie
april 26, 2018
Show all

Minister Ferrier bij bezoek aan Cultuur: Geen extra geld

Directoraat heeft in 38 jaar te weinig gepresteerd

Ferrier wil directoraat behouden voor Onderwijs

 

Het directoraat Cultuur moet het dit jaar doen met de schamele zeventienduizend Surinaamse dollar die op de begroting is geplaatst. Die boodschap had minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur woensdag voor het directoraat tijdens een kennismakingsbezoek. De bewindsvrouw vindt dat het directoraat sinds de oprichting, bijna 38 jaar geleden, te weinig heeft gepresteerd. Dat moet eerst veranderen was de boodschap aan Cultuurdirecteur Elvira Sandie.

 

Tijdens de behandeling van de begroting over 2018, in december vorig jaar, spraken leden van De Nationale Assemblee er nog schande van het bedrag dat cultuur is toebedeeld. Directeur Sandie zegt begrip te hebben voor het standpunt van minister Ferrier. 

Ferrier kondigde verder aan dat het directoraat Cultuur behouden blijft voor haar ministerie. Bij de herschikking van het kabinet Bouterse II, begin april, werd nog aangekondigd dat Cultuur zou worden overgeheveld naar Sport- en Jeugdzaken. De Raad van Ministers zou zelfs het besluit al hebben goedgekeurd voor de wijziging van de naam naar Sport, Jeugdzaken en Cultuur. Ferrier zegt hierover met president Desi Bouterse te hebben gesproken.

Minister Lilian Ferrier tijdens haar kennismakingsbezoek, woensdag aan het directoraat Cultuur. Voor de bewindsvrouw staan ook nog gesprekken met de onderwijsbonden gepland.

Comments are closed.