Minister Dodson roept Pokigron gemeenschap op tot zuinig stroomgebruik

Muloschool schakelt politie in voor opstandige scholieren
februari 5, 2018
Albina heeft eigen kunstgrasveld
februari 5, 2018
Show all

Minister Dodson roept Pokigron gemeenschap op tot zuinig stroomgebruik

NH minister Regillio Dodson heeft de bewoners van Pokigron opgeroepen om zuinig om te gaan met stroom. De bewindsman deed deze oproep afgelopen zaterdag bij de ingebruikname van de hybride opwekcentrale in Pokigron in Sipaliwini in het Boven-Surinamegebied. Door het systeem hebben de bewoners vanaf nu 1×24 uur stroom.

Dit systeem kan volgens minister Dodson lang mee gaan. “Het is uw product; het is voor u opgezet. Zorgt u ervoor dat het lang mee kan gaan,” luidde zijn boodschap. De minister zei verder dat energie een kostbaar product is, maar ook een verworven recht van elke burger. De bewoners van Pokigron kunnen zich volgens hem nu focussen op hun algemene ontwikkeling. Het fundament is volgens Dodson in Pokigron gelegd, maar het zal niet daarbij blijven. Hij zei dat het project samengetrokken zal worden naar andere delen van het Boven-Surinamegebied.

De directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, zei dat het opgezette systeem het eerste is in ons land, maar ook het compleet Caribisch gebied. De regio zou het voorbeeld van de EBS kunnen volgen om een optimale stroomlevering te garanderen aan hun woongemeenschappen.

 

Rabin Parmessar, EBS-directeur, daarvoor NHminister Regillio Dodson die zaterdag spraken bij de ingebruikname van Suriname ’s eerste hybride stroomcentrale, in Pokigron in het district Sipaliwini. Ongeveer 500 huishoudens in het gebied in Boven-Suriname worden zo voorzien van elektriciteit.

Comments are closed.