Minister Dikan bespreekt beleidsknelpunten tijdens partijvergadering

Kenny B vereerd door uitnodiging optreden 20 jaar Radio 10
december 9, 2016
De Telesur 10 Mobiel Met Astra Singh
december 9, 2016
Show all

Minister Dikan bespreekt beleidsknelpunten tijdens partijvergadering

Minister Edgar Dikan van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft tijdens een lezing uitgeweid, over de plannen met betrekking tot de panden van het ministerie aan de Rooseveltkade en de Crommelinstraat. Dit gebeurde vorige week in de Gangasa Buca (Praathut) van de BEP, aan de Nieuw Weergevondenweg.

De RO-minister heeft het plan opgevat deze per opbod te verkopen. Met het verkregen geld zal naar een nieuwe locatie worden uitgekeken om een nieuw departement op te zetten. Het hoofdkantoor aan de Rooseveltkade is uit zijn voegen gegroeid en voldoet niet meer aan de huidige standaarden.

Het streven van Dikan is erop gericht in 2019 een modern en gerieflijk gebouw te kunnen betrekken.

Het is de bewindsman, ondanks diverse knelpunten, gelukt de verschillende afdelingen van RO samen te voegen. Geen makkelijke klus met een personeelsbestand van ongeveer 4.000 ambtenaren.

Er zijn twee nieuwe directoraten opgezet voor de Tribale Inheemse- en Afro-Surinamers, oftewel Marrons.

Daarnaast wordt er gewerkt aan de verzelfstandiging van zowel Nyun Combe, waar rouwrituelen plaatsvinden, als aan dat van Radio Boskopu.

Volgens minister Dikan moet dit maken dat beiden respectievelijk uitgroeien tot een cultureel centrum en een commercieel radiostation.

De lezing was georganiseerd door het zogenoemde Brokopondo Initiatief, onder leiding van ex- assembleelid Ronnie Asabina ten behoeve van bestuurs- en kaderleden van het hoofdbestuur en kernen, de jongeren en vrouwenafdeling van BEP.

 

Comments are closed.