Minister Burleson geeft organisaties financiële ondersteuning

Fietser overlijdt daags na aanrijding in het ziekenhuis
december 28, 2016
Volksvertegenwoordiger Cotino gaat zich meer inzetten voor onderwijs binnenland
december 28, 2016
Show all

Minister Burleson geeft organisaties financiële ondersteuning

Moet productiviteit stimuleren en versterken

 Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) ziet graag dat de nationale productiviteit wordt opgevoerd. Hiervoor zal de industrialisatie op gang gebracht moeten worden. Een belangrijke poot daarvan is de private sector, die versterking verdiend.

Binnen dit kader heeft de bewindsvrouw vorige week een aantal organisaties bedacht, met onder meer een financiële vergoeding.

Het gaat om de organisaties: Tranga Nakie Kwakoegron, een organisatie die aan cassaveteelt doet; de Suriname Chefs Association, Hanaba Ijarono (dat is Arowaks voor “Vrouwen Sta Op”); de vrouwenorganisatie ‘Uma Fu Du’ en Stichting Rumas. Tot slot mocht ook het Ondernemers Platform Para een vergoeding in ontvangst nemen.

Minister Burleson zegt dat deze gestes als een symbool van samenwerking moeten worden gezien. De spin-off zal andere organisaties kunnen inspireren. Door creativiteit, zelfwerkzaamheid, samenwerking en steeds meer bouwen aan betere producten, worden meer banen gecreëerd en kan meer worden geëxporteerd. Hierdoor komen er meer deviezen Suriname binnen. En op deze manier komt duurzame ontwikkeling tot stand, aldus HI-minister Burleson.

Comments are closed.