Minister Buitenlandse Zaken vertegenwoordigde president bij VN staatshoofden vergadering

Deel personeel Regionale Gezondeheidsdienst in actie
september 28, 2015
Staatsolie niet in financiele problemen
september 28, 2015
Show all

Minister Buitenlandse Zaken vertegenwoordigde president bij VN staatshoofden vergadering

De minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising, heft van 25 tot en met 27 september namens het Surinaamse staatshoofd deelgenomen aan de VN top voor de aanname van Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze summit was onderdeel van de 70ste Staatshoofden vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Minister Badrising verwelkomde  tijdens haar toespraak tot de Staatshoofdenvergadering, het nieuwe ontwikkelingsplan. Ze gaf de verzekering dat Suriname bij het uitvoeren van deze plannen, zich extra zal richten op het bieden van kwalitatief goed onderwijs, en het bevorderen van een gezonde levensstijl bij burgers.

Ook benadrukte de minister dat de Surinaamse mens centraal staat in de ontwikkelingsagenda van de Surinaamse regering met speciale aandacht voor ouderen, mensen met een beperking, inheemsen, kinderen, vrouwen en jongeren.

Minister Badrising, committeert zich aan de nieuwe visie voor wat betreft duurzame ontwikkeling die gekoppeld is aan de uitdagingen die komen met klimaatsverandering. Er zijn in totaal 17 gebieden geidentificeerd als het gaat om duurzame ontwikkelingsdoelen en die hebben betrekking op de mens, de aarde, welvaart, vrede en partnerschap.

 

 

 

Comments are closed.