Minister Adhin oriënteert zich in historische binnenstad

Mogelijk toch mijnbouwactiviteiten Guyana in Tigrigebied
januari 13, 2014
Vandaag in het Verleden
januari 14, 2014
Show all

Minister Adhin oriënteert zich in historische binnenstad

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling is zondag in hoogsteigen persoon poolshoogte gaan nemen van de stand van zaken van de monumentale panden in Paramaribo. Hij werd onder andere vergezeld door de deskundigen Philip Dikland en Stephen Fokké van de Stichting Gebouwd Erfgoed.

Aanleiding voor het ‘inspectiebezoek’ van de minister, die ook verantwoordelijk is voor het cultuurbeleid, is de dreiging dat de Unesco de historische binnenstad van de Werelderfgoedlijst wil halen vanwege het verval van de vele houten gebouwen. De regering heeft tot februari de tijd om met een maatregelenpakket te komen om het tij te keren.

Het ministerie heeft inmiddels een noodplan gemaakt dat binnenkort aan de raad van ministers gepresenteerd zal worden. “Er zijn redelijk goed onderhouden gebouwen, maar er zijn ook veel die bouwvallig zijn”, maakt Adhin de balans op, na zijn tocht door de binnenstad. Fokké vindt het een goede stap van de minister om zich zelf te overtuigen van de staat van de binnenstad. “Als het op papier staat, is dat gemakkelijk. Maar de beste manier om kennis te nemen van de problematiek is zelf te gaan kijken”, merkt hij op aan DWT.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.