Minder kans op manipulatie met introductie geautomatiseerd betalingssysteem Centrale Markt

Militairen uiten problemen tegen president
november 28, 2018
Symbolische overhandiging ‘weegbrug’ Peperpot
november 29, 2018
Show all

Minder kans op manipulatie met introductie geautomatiseerd betalingssysteem Centrale Markt

Om de kans op manipulatie en fraude te verkleinen, heeft het Commissariaat Paramaribo Noord Oost in samenspraak met de leiding van de Centrale Markt, een geautomatiseerd betalingssysteem geïntroduceerd voor standhuur betalingen. Voorheen werd via het zogenaamde bonboek systeem(kwitanties) gewerkt.

Dit behoort nu tot het verleden, sinds de markt twee maanden terug werd geconfronteerd met een forse diefstal van geldstortingen. Met het computergestuurde betalingssysteem is ook het aantal medewerkers op de afdeling financiën van de markt, kleiner geworden.

U hoorde Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo Noord Oost in gesprek met Radio10. Het bedrag dat systematisch door medewerkers werd buitgemaakt, bedroeg volgens informatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, waaronder de Centrale markt valt, ruim 860.000 srd.

Ondertussen meldt dagblad, Times Of Suriname, dat 4 medewerkers die eerder werden verdacht van verduistering van marktgelden deze week in vrijheid zijn gesteld. Volgens het Openbaar Ministerie worden deze werkers wel gedagvaard om zich begin volgend jaar voor de rechter te verantwoorden.

Comments are closed.