Miljoenenbezuiniging bij Iamgold

Sport 23 september
september 23, 2014
Australisch mijnbouw bedrijf beschuldigd Guyanese regeringsfunctionarissen van eisen smeergelden
september 24, 2014
Show all

Miljoenenbezuiniging bij Iamgold

Iamgold, moedermaatschappij van Rosebel Goldmines, brengt haar operationele kosten fors omlaag. Er wordt ernaar gestreefd honderd miljoen US dollar aan gerichte bezuinigingen te realiseren. Dat kwam zaterdag naar voren tijdens een bespreking tussen president Desi Bouterse en Iamgold-directeur Stephen Letwin. Letwin deelde mee dat onder andere op de kantoren in Toronto en Montreal personeel wordt afgevloeid.

 

Ook het omzetten van het mijnplan in Rosebel, zodat erts van betere kwaliteit verwerkt kan worden behoord tot de kostendrukkende maatregelen die worden doorgevoerd. Het kabinet van de president zegt in een persbericht dat tijdens het onderhoud zaterdag de uitdagingen waarmee Iamgold bij haar operaties in Suriname wordt geconfronteerd wordt ook onder de loep zijn genomen.

 

Vooral de overgang van zacht gesteente naar overwegend hard gesteente en de toename van illegale mijnactiviteiten bij de Rosebelmijn en in de omliggende exploratiegebieden zijn aangehaald. De illegale mijnactiviteiten tasten de productieactiviteiten van Rosebel Goldmines aan, waardoor zowel het bedrijf als de staat minder inkomsten hebben. De onrechtmatige praktijken vormen intussen een ernstig probleem voor de veiligheid en het milieu in het gebied.

 

Ook kwam aan de orde dat de regering en de multinational samen zullen werken om de continuïteit van de goudmijn te garanderen. De illegale mijnactiviteiten in de Rosebel-concessies moeten daarom worden aangepakt. De regering gaat na waar ook tegemoet kan worden gekomen, aan de aanvragen van Rosebel Goldmines om gebieden te verwerven, waar zacht gesteente voorkomt. “Verwerking van dit erts zal een positieve invloed hebben op de kosten van het bedrijf”, aldus het kabinet van de president.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.