Miljoen mensen verlaten huizen na aardbeving Chili

Mannen Kom Op Voor Vrouwen Rechten
september 17, 2015
Ecuador vraagt hulp bij bosbranden
september 17, 2015
Show all

Miljoen mensen verlaten huizen na aardbeving Chili

2015-09-17 01:36:24 People remain in the street after a strong quake in Concon, 110 kms northwest of Santiago on September 16, 2015. A massive 8.3-magnitude earthquake struck the center of Chile on Wednesday, triggering the evacuation of coastal areas and warnings that tsunami waves could reach as far as Japan. At least two people were killed and 10 hurt in Chile, where terrified residents rushed out onto the streets in the capital Santiago and beyond, as far away as Argentina. AFP PHOTO /ESTEBAN ZUÑIGA

Voor de kust van Chili, ten noordwesten van Illapel in het centrum van het land, is een zeer zware aardbeving geweest met een kracht van 8,3 op de Schaal van Richter. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor Chili, Peru, het Amerikaanse eiland Hawaii en de kust van Californië. Een miljoen mensen heeft inmiddels hun beschadigde huizen verlaten om te vluchten. Het dodental is opgelopen naar vijf, maakte president Michelle Bachelet bekend. Onder de doden zijn twee vrouwen, die door puin werden geraakt. Een man stierf aan een hartaanval. Verder zou één persoon worden vermist.

De regering riep mensen in het kustgebied op naar veilige gebieden te gaan. Het epicentrum van de beving lag ruim 200 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Santiago, enkele tientallen kilometers uit de kust. De beving veroorzaakte veel schade aan huizen en stroomuitval. De exacte schade kan pas worden opgenomen als de zon op is gekomen. ,,Eens te meer moeten we omgaan met een zware klap van de natuur”, zei Bachelet.  Mensen in Santiago voelden de beving ook, bericht het Amerikaanse persagentschap AP. Daar wonen ruim 6 miljoen mensen. Gebouwen schudden op hun grondvesten en inwoners renden in paniek de straat op. Ook in buurland Argentinië was de beving voelbaar.

Comments are closed.