Milieuactivist Sleur wil gedragswijziging bewerkstelligen

Coronavirus (Covid-19):
januari 28, 2021
Voorvluchtige vuurwapengevaarlijke verdachte ingerekend
januari 28, 2021
Show all

Milieuactivist Sleur wil gedragswijziging bewerkstelligen

Natuur moet worden beschermd

Milieuactivist Erlan Sleur wil in de Surinaamse gemeenschap een gedragswijziging bewerkstelligen in hoe wordt omgegaan met de natuur. Er is maar een aarde en die moet beschermd worden, benadrukt Sleur. Met zijn ProBios in samenwerking met andere organisaties, zowel lokaal als internationaal, zet hij zich in om de natuur en alles wat ermee samenhangt te beschermen. Gezien Probios bezig is met verschillende projecten heeft de oprichter voor het jaar 2021 grote verwachtingen. Een zo’n project betreft de voorlichting over dierenmishandeling. Aangezien de jaguar, ook in Suriname, een bedreigde diersoort is, wil Sleur samen met de overheid, met name Natuurbeheer, deze dieren beschermen door ze op te vangen en terug te brengen naar een veilige plek in het bos om mens-dier conflicten te voorkomen.

“We gaan ook bij de overheid aankloppen om strenger op te treden tegen elke vorm van jacht of misdaden tegen elke bedreigde diersoort. Het gaat hier niet alleen om die jaguars”, onderstreept Sleur. Feit is dat foutief menselijk handelen gevaar oplevert voor de natuur en het milieu.

Probios-oprichter en milieuactivist Erlan Sleur. De milieuactivist wil dit jaar internationale contacten versterken met als doel om gezamenlijk de natuur te beschermen door vooral ook probleemoplossend te gaan denken.

Comments are closed.