Milieu manifestatie tegen klimaatverandering en klimaat vernietiging

Suriname ratificeert Parijs Akkoord en wordt stem HFLD-landen voor financiële compensatie duurzaam bosbeheer
februari 15, 2019
Keur waterschappen, verplicht boeren financieel bij te dragen aan onderhoud
februari 15, 2019
Show all

Milieu manifestatie tegen klimaatverandering en klimaat vernietiging

De stichting Probios heeft donderdagmiddag een milieu manifestatie gehouden op het Onafhankelijkheidsplein om te protesteren tegen natuurvernietiging en klimaatverandering. Het initiatief is genomen vanwege de vele valse beloften die door politici en beleidsmakers worden gemaakt op het internationaal seminar voor Climate Finance van “hoog beboste landen”. Volgens Erland Sleur, voorzitter van Probios is de organisatie het zat dat er zoveel geld wordt besteed aan al deze conferenties. Sleur is teleurgesteld in de verschillende Ngo’s omdat zij stilzwijgend toezien hoe de overheid de verschillende milieuproblemen niet oplost.

Monica Parbhoe en Willy Cheng, deelnemers aan de milieumanifestatie zijn van mening dat ons bos, de longen van de aarde, wordt kaalgekapt wat zorgt voor vernietiging van de natuur. Volgens hen wordt er niets gedaan aan herbeplanting en kan de kaalkap ons in de toekomst duur komen te staan.

https://soundcloud.com/radio-10-magic-fm/150219sleur

Tot zover de protestanten willy Cheng en Monica Parbhoe. Daarvoor Erland Sleur, voorzitter van Probios donderdag (gisteren) tijdens de milieu manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein. De actie is in samenwerking met Jupta Lilian Itoewaki die de Wayana gemeenschap vertegenwoordigt.

Comments are closed.