Rechtszaak aangespannen tegen Minister Openbare Werken
maart 25, 2021
Sportverslagen – 25 maart 2021
maart 25, 2021
Show all

Milieu-inspecteurs nog steeds in actie

Bondsvoorzitter Bakker roept op tot bondenalliantie 

De actie van de milieu-inspecteurs is nog steeds gaande, zegt bondsvoorzitter David Bakker aan Radio 10. Ze blijven in beraad totdat er een oplossing voor hen komt. Een heet hangijzer is de uitkering van de overuurgelden al langer dan een jaar op zich laat wachten. Tot zover is er ook geen geluid vanuit Volksgezondheid gekomen op de eisen van de bond.

Bakker zegt dat het belang van de arbeiders gediend moet worden. Vorige week kondigde hij aan dat de bonden bij de ministeries van Volksgezondheid en Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) een alliantie gaan vormen om zo beter op te komen voor de rechten van arbeiders. Bakker verduidelijkt dat het er met deze alliantie niet omdraait de VakcentraleC-47 of Ravaksur over te nemen.

David Bakker, voorzitter van de bond milieu-inspecteurs bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). De bondsleider kijkt ernaar uit dat andere bonden zich zullen aansluiten bij de alliantie om zo sterker te staan in de strijd voor arbeidsrechten in het land. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft tot eind april om met name de overuurgelden over te maken voor de milieu-inspecteurs. Tot die tijd blijven de milieu-inspecteurs in beraad.

Comments are closed.