Venezuela houdt nieuwe verkiezingen in december
mei 24, 2017
Trump gearriveerd in Brussel voor bezoek koning en overleg NAVO-top
mei 24, 2017
Show all

Meteo Dienst voorspelt wisselvallig weer

De Meteorologische Dienst voorspelt wisselvallig weer dat kan bestaan uit nog meer rukwinden en onweersbuien. Dit is enigszins typerend voor de grote regenperiode. Echter spelen de wereldwijde klimatologische veranderingen ook een rol.

Al jaren bekend met het fenomeen wordt de gemeenschap desondanks de laatste decennia praktisch elk jaar opgeschrikt door de schade aangericht door het weer. Meteoroloog Jimmy Samijo zegt dat de Meteorologische Dienst zoveel als mogelijk een waarschuwing uitgeeft bij de constatering van een zware onweersbui.

 

Voor wat Suriname betreft hangt het weerpatroon grotendeels af van de Inter Tropische Convergentie Zone (ITCZ). Samijo zegt dat die zich momenteel boven ons land bevindt. Meteoroloog Jimmy Samijo, die met een voorbeeld het verschil tussen en valwind en een windhoos aanhaalt. Tijdens een zware regenbui die maandagmiddag de kop opstak en  gepaard ging met windstoten, hebben in Paramaribo alleen al meer dan 20 huizen schade opgelopen. De grote regentijd duurt tot medio augustus. De Meteorologische Dienst waarschuwt in ieder geval voor meer rukwinden en zware regenval. Vanwege de wisselvalligheid van het weer zou het niet mogelijk zijn om een waarschuwing voor achtereenvolgende dagen uit te geven

Comments are closed.