Ontevreden ex-militairen willen president spreken
februari 1, 2019
Sportverslagen – 1 februari 2019
februari 1, 2019
Show all

Menke: PhD School is clean

De PhD School is clean zegt Jack Mencke op zijn laatste dag als voorzitter van het universiteitsbestuur. Er zijn helemaal geen ‘vreemde geldstromen’ omdat alle geld te verantwoorden is. Hij geeft aan dat de voornaamste reden van onderwijsminister Lillian Ferrier om hem te ontslaan compleet op onwaarheid berust. Ook het 15 pagina’s tellende rapport dat de misstanden aankaart waarin hij genoemd wordt, slaat nergens op.

Menke heeft donderdag op een ‘buitengewone gecombineerde algemene ledenvergadering’ het personeel van de universiteit toegesproken. Zo sprak hij over de mijlpalen van de onderwijsinstelling, de plaats die het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) heeft ingenomen, de toekomstvisie en uiteraard zijn ontslag.

 

Menke werd op 29 januari ontslagen door minister Ferrier, omdat hij ‘conflicterende functies’ bekleedde. Hij is voorzitter van het universiteitsbestuur en voorzitter van de board bij de PhD School geweest. Menke blijft verbonden als docent omdat hij nog steeds gelooft dat de instelling “de motor van ontwikkeling is” en gestelde doelen nog steeds gehaald kunnen worden. Ondertussen neemt Lothar Boksteen waar als voorzitter van het universiteitsbestuur.

Comments are closed.