Melvin Bouva krijgt internationale onderscheiding

IMF op bezoek in Suriname
oktober 3, 2019
Lange rijen uitbetaling AKB niet meer van deze tijd
oktober 3, 2019
Show all

Melvin Bouva krijgt internationale onderscheiding

Vice-voorzitter DNA ontvangt ‘Most Influencial People of African Descent’ award

Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, is woensdag in New York, de Verenigde Staten, onderscheiden als meest invloedrijke persoon van Afrikaanse afkomst onder de veertig jaar. Hij is in de categorie ‘Politiek en Bestuur’ gekozen uit een lijst van honderd personen wereldwijd, die eerder dit jaar is opgesteld. Vanuit New York zegt Bouva aan Radio 10 enorm vereerd te zijn met de award, en het te zien als erkenning voor het jarenlange werk.

De andere categorieën zijn humanitair, activisme en religie, bedrijfsleven en ondernemerschap, en media en cultuur. In die categorieën waren onder anderen genomineerd Prince EA (spoken words artiest), Sandy Hudson (oprichter van Black Lives Matter-Toronto) en Hip Hop-artiest The Weeknd. Bouva hoopt te netwerken met alle genomineerden.

De politicus zegt dat er veel in negatieve zin wordt gesproken over mensen van Afrikaanse afkomst. Met deze onderscheiding, is het mogelijk ook het positieve aandacht te geven.

Politicus Melvin Bouva, vanuit New York, de Verenigde Staten. De Most Influencial People of African Descent (MIPAD) is in 2017 geïntroduceerd ter ondersteuning van het Internationale Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst, afgekondigd door resolutie 68/237 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Comments are closed.