Meldpunt Molest op de Werkvloer geopend op Defensie

Veerverbinding Suriname en Guyana afgelast voor 12 december
december 9, 2020
Eerste luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Guyana een feit
december 9, 2020
Show all

Meldpunt Molest op de Werkvloer geopend op Defensie

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie heeft vandaag het Meldpunt Molest op de Werkvloer geopend. Deze unit moet op eenduidige en doeltreffende wijze invulling geven aan het beleid van het defensie-apparaat met betrekking tot molest van medewerkers en of bezoekers van het ministerie. Op het ministerie van Defensie wordt geen enkele vorm van molest op de werkvloer getolereerd.

Bij de opening van het meldpunt molest op de werkvloer, was ook minister Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken aanwezig. Zij is erg ingenomen met het initiatief van haar collega. Volgens Kuldipsingh, zouden andere departementen ook zo een meldpunt kunnen instellen.

Bij het ministerie van Defensie zijn er reeds enkele meldingen gemaakt van molest op de werkvloer. Dat zegt Kapitein Safira Getrouw, coördinator personeelsaangelegenheden. De unit molest op de werkvloer is volgens haar belangrijk omdat in het leger misbruik gemaakt kan worden van de hiërarchie.

Aldus vrouwenrechten-activist Carla Bakboord van Women’s Rights Center (WRC). Daarvoor spraken Floyd Mettendaf, Commadant van de Militaire Politie en Kapitein Saffira Getrouw, coördinator personeelsaangelegenheden bij het ministerie van Defensie. Vandaag is het Meldpunt Molest op de Werkvloer op het ministerie van Defensie geopend.

Comments are closed.